Ťažko zraneného motocyklistu zo Štrby previezli vrtuľníkom do Košíc

05.04.2007 Poprad

Štrba 5. apríla (TASR) - Na prirýchlu jazdu, navyše bez ochrannej prilby, doplatil 50-ročný motocyklista zo Štrby, ktorý v stredu havaroval na ceste medzi Štrbou a Važcom. V ľavotočivej zákrute nezvládol riadenie, vo ...
Na mieste zasahovala posádka zo Záchrannej zdravotnej služby (ZZS) v Štrbe. \"Pri našom príchode bol pacient v bezvedomí, nedostatočne dýchal, mal závažné devastačné poranenia tváre s podozrením na vnútrolebečné poranenie. Ihneď po zhodnotení stavu sme požiadali Krajské operačné stredisko v Prešove, aby vyslalo na miesto Leteckú záchrannú zdravotnú službu (LZZS), \" uviedla vedúca zásahového tímu Zuzana Priputníková z Emergency Medical Service (EMS). Zranenému mužovi zafixovali krčnú chrbticu, zabezpečili dýchacie cesty a po stabilizovaní vitálnych funkcií pacienta odovzdali lekárovi LZZS, ktorá ho dopravila vrtuľníkom do popradskej nemocnice.
\"Keďže polytrauma, ktorú motocyklista utrpel, vyžadovala zákrok v špecializovanom zdravotníckom zariadení, následne ho vrtuľníkom previezli do Košíc, \" informoval hovorca LZZS ATE Pavol Svetoň.
 

Vyberte región